2000 - 2024

King Bee Music Agency mag zich al 24 jaar lang tot de meest gerespecteerde Blues Agencies van Europa rekenen.
Nog altijd met een grote voorliefde voor Chicago Blues, maar daarnaast niet ''vies'' van uitstapjes naar andere blues-stromingen.
Zolang het maar niet overslaat naar Rock of Metal !!

King Bee Music Agency hoopt in 2025 het 25-jarig jubileum te vieren.
2025 is tevens het jaar waarin ik 70 word !
we laten deze 2 mijlpalen niet ongemerkt voorbijgaan!

25 januari 2025: Blues Festival Stadstheater Zoetermeer.

 

 
King Bee Music Agency 20 years!

Dit heuglijke feit hoopten we in november 2020 te vieren, doch vanwege Corona werden we gedwongen om het feestje uit te stellen naar 2021.

En het werd een feestje! Bijna 400 bezoekers, en dat ten tijde van Corona!

 

Zaterdag 6 november 2021


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
JJ Music House Zoetermeer

King Bee Music Christmas Blues Party

27 december 2019

''Stones meet CCR''

met:

COSMO'S FOGER-T en SPIDER AND THE FLY

Wederom een fantastische en zeer geslaagde party waarbij het publiek volledig ''los'' ging!!

 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

JJ Music House Zoetermeer

King Bee Blues Festival 17 november 2018

 

Deze avond met aan Chicago blues gerelateerde muziek zal nog lang in het geheugen gegrift blijven!

JOHN PRIMER & THE REAL DEAL BLUES BAND (USA) ft STEVE BELL

THE LITTLE BOOGIE BOY BLUESBAND (NL)

Zij zorgden voor een waanzinnig spektakel en voor velen was dit hét hoogtepunt van de talloze bluesconcerten in JJ Music House.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ons jaarlijkse Indoor Blues Festival @ JJ Music House (16 december 2017) met The BluesBones, Dusink Blues, en The BluesFirm kan als ''succesvol'' de boeken in.
In een stampvolle zaal was het van begin tot eind één groot feest.

(Beeld) verslagen zijn inmiddels op Facebook terug te vinden.

Dank aan JJ Music House (Fam. Van Jole), de deelnemende bands, en uitaard aan het in zeer groten getale opgekomen publiek.

Volgend jaar zijn we terug met een nieuwe aflevering van het King Bee Blues Festival !

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

JJ Music House Zoetermeer

KING BEE MUSIC AGENCY BLUES NIGHT

Stevie Nimmo Band + The BluesBones 16 december 2016

In een werkelijk volgepakt JJ Music House (170 bezoekers) was men getuige van één van de betere blues nights van de laatste jaren.

Een welgemeend ''dank jullie wel'' aan alle betrokkenen is dan ook op zijn plaats.

Er zijn inmiddels vergevorderde plannen v.w.b. de blues-programmering in 2017.

 

 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

2015 - King Bee Music Agency officieel 15 jaar !!

Dit hebben we op gepaste wijze gevierd in JJ Music House te Zoetermeer.

 Zaterdag 28 november - Blues Festival

 in samenwerking met Bluesther Music Agency (1-jarig bestaan)

Programma: 

The BluesBones - Sean Webster - Laurence Jones Band

Compleet uitverkocht  - - Totally Sold Out !!!

Géén reden echter om achterover te gaan leunen, we gaan gewoon nog een paar jaar door !

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 Vrijdag 14 november 2014


Bluesther Blues Festival @ JJ Music House  

met

  Laurence Jones Band (UK)

en

Little Steve & the Big Beat

Fat Harry & the Fuzzy Licks

Voor info: www.bluesther.nl 

 

------------------------------------------------------------------------------------

VRIJDAG 14 OKTOBER 2011

 Het Wapen van Moerkapelle

Little Boogie Boy Blues Band

John Primer (USA)

Danny Bryant's Redeyeband (UK)

 
We kunnen niet anders concluderen: het was een memorabele avond !
Veel publiek, een geweldige ambiance, en puike muziek.
Wat ons betreft komt er volgend jaar zéker een vervolg !

 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

King Bee Music Agency Bluesfestival 2010

23 oktober 2010, met: 
Dicky Greenwood Band - Bas Paardekooper & the Blew Crue - The Weepers - La Blusa

De vijfde editie van het festival zit er weer op.

 

Een redelijk geslaagd evenement, met slechts één kritische kanttekening: er waren veel te weinig bezoekers !!! Met een dergelijke line up hadden wij op minstens 175 man gerekend. Helaas hield de teller bij 115 bezoekers op. Neemt niet weg dat alle aanwezigen een prima avond hebben gehad, met veelal hoogtepunten.

We gaan ons thans beraden of we een vervolg gaan geven aan het King Bee festival.


[Het festival werd mede mogelijk gemaakt door: ZH Popunie - FPK - Fonds 1818]

 

************************************************************************************

King Bee Music Agency Bluesfestival:

Zaterdag 24 oktober 2009

Wij kwamen onderstaand verslag tegen op Internet!

King Bee Bluesfestival 2009

Ook dit jaar had King Bee voor drie goede bands gezorgd om er in Benthuizen een leuk feestje van te maken. Voor mij dus redenen om daarbij te zijn. De avond begon met Bas Paardekooper en the Blue Crew. Wat ooit begon als de SemiDementBluesBand, met toen ook Pa Paardekooper in de gelederen, is nu uitgegroeid tot een topper in de huidige bluesscene. Bas weet met zijn spel het publiek te boeien met zowel een enkele cover van Hendrix of Stevie Ray Vaughn en daarnaast met geweldig eigen werk waarvan we ook vanavond voldoende te horen kregen.

Zeer sterk was het nummer “Blues on my side ” wat in deze live uitvoering toch hoge punten scoort. Dit was al een voorproefje van de binnenkort te verschijnen nieuwe cd van Bas en het zou mij niets verbazen als Blues on my side de titel van deze cd gaat worden.  Door de gehoorde nieuwe nummers ben ik toch wel nieuwsgierig geworden naar de cd die komen gaat, maar zal daar geduldig nog een maand op moeten wachten. Naast een stel bekende bluesers die je zoal overal tegenkomt waren deze avond ook Pa en Ma Paardekooper te gast. Uiteraard altijd leuk om zo eens een andere kant van Bas zijn blues loopbaan te horen.

 


Na een korte ombouw pauze was het de beurt aan The Juke Joints. Natuurlijk brak direct het Rock Rollin’ blues feest los. Inmiddels was er zo’n 150 man binnen gestroomd die konden genieten van dit spektakel en dat kan je gerust over laten aan Peter en zijn Juke Joints.  Met hun bekende drive wisten ze de aanwezigen in een opperbeste stemming te brengen, waarmee de eerste dansparen al snel de vloer vulden. Een bijna twee uur durende set, gevuld met oud en veel belovend nieuw werk van de Zeeuwen. Uiteraard werd ook de mandoline niet overgeslagen en bracht Peter het heerlijke “Going to my Hometown”.  Er werd afgesloten met nummers van de live in Ireland cd , My Baby en So long baby, goodbye. Tenslotte konden ze niet onder een toegift uit en hiervoor werd gekozen voor het geweldige “Let it Roll ” waarbij de vonken er letterlijk afsloegen toen Peter met zijn sticks de tegels uit het plafond sloeg.


Een beetje vreemde eend in de bijt was de cover band Toon Teun & August, tenminste bij voorbaat. Toch bleek deze band over geweldig blues materiaal te beschikken met oa. Voodoo Chile, Pride & Joy, la Grange, en ik kan niet anders zeggen dan dat het toch het goede blues niveau makkelijk haalde. Deze drie mans formatie wist met veel plezier het publiek tot het eind te doen blijven. Met goed gespeelde covers van onder meer, Status Quo, Stray Cats, Rolling Stones en CCR omschrijven zij zich volgens eigen zeggen het best als Classic Rock en publieksvriendelijke blues band. Zo werd het met TT&A als afsluiter een geweldige avond met een goede variatie aan muzikanten en hun muziek. Volgend jaar de line-up maar weer volgen.

gr. Jack
www.jacksblues.nl


Door Jack op 25 oktober 2009 om 17:47 uur.****************************************************************************************

King Bee Blues Festival

Festival-verslag:

Het festival van 14 november 2008 zit er helaas weer op. Veel goede reacties, prima sfeertje en 4 uitstekende bands.
Dicky Greenwood mocht het spits afbijten rond de klok van 19.00 uur. 
Hoewel de zaal op dat tijdstip nog wat magertjes was gevuld (plm. 30 man !), wist de Haagse Bluesman met zijn solo optreden tóch voor de juiste sfeer te zorgen. Tegen het einde van zijn optreden was de zaal redelijk volgestroomd, en wist hij de mensenmassa te 'verleiden' tot luidruchtig samenzang. Eens te meer is gebleken dat blues óók interessant kan zijn met slechts een gitaar en een goede stem !!
Om 20.00 uur was het de beurt aan de Twelve Bar Bluesband.
Voor ons de revelatie van het afgelopen jaar. Eindelijk weer eens een band van Nederlandse bodem die wéét hoe je de blues dient te spelen. De band speelde uiteraard heel veel werk van hun laatste CD, en aan de reacties van het publiek was duidelijk te merken dat dit in goede aarde viel.
Vakmanschap en vooral veel spelplezier ... het druipt er aan alle kanten vanaf. Na nog 1 toegift moest vervolgens heel snel het podium worden vrijgemaakt voor the Juke Joints.
Deze Zeeuwse 4-mans formatie bestaat dit jaar 25 jaar, en nog altijd weet de band met hun no nonsens repertoire te overtuigen. In een daverende set van 75 minuten gingen alle remmen los. Uiteraard verraste Sonny Boy ons weer met een aantal trekzak nummers, waardoor de complete zaal in een dansende massa veranderde. Ook hier kon een toegift niet achterwege blijven. Going to my home town werd de logische afsluiter, dit op veler verzoek van het publiek.
Rond 23.45 was het dan de beurt aan Danny Bryant.
Ietwat geïrriteerd omdat hij 15 minuten te laat moest beginnen, ging hij na een korte soundcheck direct ''los'', de presentator in vertwijfeling achterlatend !! Een dik uur lang kregen de 200 mensen waar ze voor gekomen waren .... stevige bluesrock afgewisseld met slow blues van ongekende schoonheid. De toegift (Always with me) duurde vervolgens bijna 15 minuten, waarna om 1 uur een einde kwam aan een bijzonder geslaagd festival. 

Met dank aan: 
Rietbergen Accountancy Zoetermeer, de ZH Popunie, Fonds 1818, NFPK, Partycentrum De Tas, en uiteraard aan het in groten getale opgekomen publiek.
Tevens dank aan Bert Lek (fotograaf): http://picasaweb.google.com/bluestiel/KingbeeBluesFestival

Volgend jaar hopen we de 4e editie te kunnen organiseren.